Sider

oktober 22, 2015

Tvillingkort til to søte prinsesser For en stund siden økte den utvida familien min med ett tvillingpar. To søte tvillingjenter. Og da måtte jeg selvfølgelig lage kort. Men jeg synes det er viktig at man husker at man er to selv om man er et par, så derfor ønsket jeg å lage ett kort som tok vare på akkurat det. Jeg ville at kortet skulle kunne deles og være to selvstendige kort, slik at begge kunne få hvert sitt om foreldrene ønsket å ta vare på kortet. Så på mitt første scrappetreff i Lunde sammen med jenter fra Scrappesyken, ble dette kortet til. Ideen til popupfunksjonen hentet jeg fra dette nydelige kortet til Scraphaugen, og så tok jeg kortet et hakk videre ved å få to kort til å henge sammen men samtidig kunne skilles fra hverandre. Jeg fant aldri en mal på popup funksjonen, så der prøve jeg meg frem til jeg fikk det til å både stå og lukke seg. Det ble en del prøving og feiling, så kortet tok fryktelig lang tid å lage. Sett fra siden ser man pop up funksjonen godt. Det er lagt først et lag med mønsterkartong før man limer på arket der pop up funksjonen er kuttet ut. 
Sett ovenfra ser man tydelig hvordan kortene lener seg mot hverandre og tilsynelatende henger sammen.

 

Jeg valgte å lage kortene nesten helt like, som tvillinger ofte er, men med noen små forskjeller. Kortene er speilvendte i pop up utskjeringene. Papiret jeg har brukt, har rosa prikker på den ene siden og hvite prikker på den andre. Jeg valgte å lage et av rosa og et av hvitt.Siden jeg var på treff når jeg lagde dette kortet, var jeg så heldig å få noen skatter av borddamene mine. Barnevognen er stanset ut fra en dies jeg fikk låne av en hyggelig dame.
 


 Og de nydelige babybåndene fikk jeg fra en av borddamene.

 

Det samme med denne søte babyjenta. Jeg falt helt pladask og synes denne babyen er helt nydelig.


For å få kortene til å henge sammen, brukte jeg hjerter som jeg hektet i hverandre. To er limt øverst med spissen løs, og de andre to motsatt slik at spissene kan dyttes ned i de to andre hjertene.

Jeg fikk også låne noen nydelige dies'er som passet helt perfekt til tvillinger. Disse ble synlige på hver sin side når kortene var lukket og hektet sammen. 


Kortet fikk en spesiallaget "lomme" som fungerte som konvolutt. Det var en ugunstig høyde på kortetne, som gjorde det lettere å bruke en "lommeløsning" istedenfor.


Jeg laget to slike tag'er som ble festet inn på siden av kortene med en liten klype. På ene siden var teksten avbildet over, og på den andre var det laget en liten lomme for en minitag. På minitagen var det plass til en personlig hilsen. 


Ingen kommentarer: